Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury si seful Bisericii Anglicane, considera ca sansele ca procedura Brexit sa se incheie pana la data planificata, martie 2019, sunt "infime", daca politicienii nu accepta sa colaboreze intre ei. 

"Sunt practic mii de acorduri separate: Si daca fiecare trebuie sa fie negociat in Camera Comunelor, sansele de a realiza acest lucru in aproximativ 18 luni sunt infime", a declarat inaltul prelat, care este si membru al Camerei Lorzilor, camera superioara a Parlamentului de la Londra, informeaza mediafax.ro.

Welby a facut apel pentru infiintarea unei comisii care sa negocieze o parte din termenii in care Marea Britanie urmeaza sa iasa din UE, in cadrul careia sa intre reprezentanti ai partidelor majoritare sau experti.

E tot mai putin probabil ca discutiile dintre Marea Britanie si UE sa inceapa in luna octombrie, din cauza lipsei progresului pe tema unor chestiuni precum restantele Londrei fata de UE, care sunt estimate la o suma intre 60 si 100 de miliarde de euro, drepturile cetatenilor din statele UE, aflati in Marea Britanie si stabilirea unei solutii in legatura cu frontiera dintre Irlanda de Nord si Irlanda, avertizeaza Michel Barnier, negociatorul - sef al UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.