Un reprezentant al Guvernului britanic a anuntat ca libera circulatie a persoanelor intre tarile UE si Marea Britanie se va incheia in primavara anului 2019, odata cu finalizarea procedurii de Brexit. 

„Libera circulatie se va incheia in martie 2019. Alte elemente ale sistemului de imigratie post-Brexit vor fi prezentate la termen, ar fi gresit sa speculam cum ar arata acest sistem sau sa sugeram ca libera circulatie va continua sa arate ca in prezent”, a declarat purtatorul de cuvant al premierului Theresa May, potrivit digi24.ro.

In urma cu o saptamana, ministrii britanici s-au contrazis cu privire la sistemul imigratiei, care va functiona dupa Brexit. Din punctul de vedere al ministrului Imigratiei, libera circulatie ar trebui sa se incheie in martie 2019, odata cu finalizarea Brexit-ului.

Pe de cealalta parte se afla Philip Hammond, om politic britanic, care da asigurari contradictorii si sustine ca ar trebui sa existe o schimbare a regulilor imigratiei in momentul in care Marea Britanie o sa iasa din Uniunea Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.