Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a cerut, pe Facebook, “contramasuri usturatoare” din partea Moscovei, dupa ce autoritatile romane si moldovene nu au permis cursei sale sa ajunga la Chisinau, relateaza agentia de presa TASS.

Tonul dur al declaratiilor mele reflecta emotiile mele privind inconvenientele legate de ceea ce s-a intamplat pasagerilor cursei noastre. Majoritatea se intorceau acasa. Am calatorit intotdeauna in Republica Moldova cu curse regulate ale companiilor ruse. Cascadoria rusinoasa a romanilor si Guvernului moldovean necesita analiza atenta si contramasuri usturatoare, calculate precis”, a scris Rogozin.

Oficialul a estimat ca tarile occidentale “nu se vor impaca niciodata” cu aspiratiile Rusiei de a fi o tara libera si puternica. “Au fost destul de multumiti cu Rusia ametita a anilor ’90, dar nu se vor impaca niciodata cu vointa noastra de a liberi si puternici”, a subliniat el.

Iar a fi cum vrem sa fim, adica liberi si puternici, ar fi cel mai bun raspuns la toate aceste sanctiuni si trucuri murdare”, considera vicepremierul. “Si vom decide cum sa distrugem aceste creaturi marsave”, a conchis el.

Citeste si: Rogozin, pe Twitter: Autoritatile Romaniei a supus pericolului pasagerii avionului S7. Asteptati raspuns, nemernicilor!

Nici in anul 2014 Romania nu a dat drept de survol pentru avionul care ar fi trebuit sa il duca pe Rogozin de la Tiraspol la Moscova, iar acesta s-a vazut obligat sa treaca Nistrul si sa vina la Chisinau cu o limuzina, unde politia moldoveneasca i-a confiscat mai multe cutii cu listele de semnaturi ale transnistrenilor care cereau unirea cu Rusia.

La scurt timp, vicepremierul rus a avertizat Bucurestiul ca „data viitoare va zbura deasupra Romaniei si a Ucrainei intr-un bombardier Tupolev – 160”.

In replica, presedintele Traian Basescu a declarat atunci ca „trebuie sa aflam cata vodca a consumat Rogozin inainte sa faca aceste declaratii”.

Discutii legate de tranzitarea teritoriului Romaniei de o aeronava avandu-l la bord pe Rogozin au mai fost si in decembrie 2016. Rogozin a anuntat atunci pe Twitter ca aeronava sa a tranzitat spatiul aerian al Romaniei, ceea ce incalca sanctiunile impuse oficialului rus de catre Uniunea Europeana, dupa ce Moscova a anexat Crimeea. Reprezentantii Romatsa au declarat atunci pentru News.ro ca o aeronava apartinand liniei aeriene ruse Aeroflot a fost dirijata pe teritoriul Romaniei de la est la vest, dar nu are informatii referitoare la prezenta vicepremierului rus Dmitri Rogozin in avion.

Citeste si:
Peste 50 de alerte false cu bombă în Republica Moldova în ultimele...
Peste 50 de alerte false cu...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.