Seful Amazon, Jeff Bezos, a fost lider al topului mondial al bogatilor pentru doar cateva ore. Ulterior, pe prima pozitie a revenit Bill Gates.

UPDATE Directorul general si fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a scazut din nou pe al doilea loc in clasamentul celor mai bogati oameni din lume, dupa cateva ore in care a fost in varf, in urma unei deprecieri a actiunilor companiei sale.



Jeff Bezos l-a detronat pe Bill Gates si a ajuns cel mai bogat om din lume dupa ce actiunile Amazon au inregistrat o crestere importanta, iar actiunile Microsoft au scazut concomitent.

Miercuri, la inchiderea pietelor, intre averea lui Bill Gates si cea lui Jeff Bezos era o diferenta de 1 miliard. Bill Gates era cotat la 90 de miliarde de dolari, iar Jeff Bezos la 89 de miliarde de dolari.

Cresterea pretului pe actiunile Amazon cu aproximativ 15 dolari, concomitent cu o mica scadere pentru actiunile Microsoft, l-au adus pe seful Amazon in pozitia de cel mai bogat om din lume. Conform celor de la Bloomberg, acesta ajunge la 90,9 miliarde versus 90,7 miliarde ale lui Bill Gates.

Jeff Bezos este al saselea nume care ajunge pe primul loc in clasamentul celor mai bogati oameni din lume in ultimii 30 de ani. Bill Gates fost cel mai avut om din lume in ultimii patru ani.

Lansat in 1994 ca un magazin de carti electronice, Amazon a remodelat peisajul retail-ului din Statele Unite si nu numai. Amazon mai este recunoscut si pentru serviciile sale de cloud precum si pentru ambitiile din ce in ce mai mari ca producator de hardware si de software.

Jeff Bezos, care a fost si unul din primii investitori Google, detine companii importante precum IMDB.com, serviciul de streaming video pentru jocuri Twitch sau Blue Origin, compania spatiala care rivalizeaza cu Space X.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.