Anuntul potrivit caruia Taiwan investeste 10 miliarde de dolari in SUA, a fost facut in cadrul unei ceremonii la Casa Alba, la care au participat Donald Trump si directorul general al companiei asiatice. 

Uzina care urmeaza sa functioneze in statul Wisconsin o sa produca ecrane pentru computere si televizoare. Investitia va genera 3.000 de locuri de munca.

Foxconn produce dispozitive si componente electronice, in special pentru alte firme. Printre clientii cunoscuti se numara: Apple, Dell, Microsoft, Sony si Nintendo.

Compania este originara din Taiwan si a fost criticata adesea pentru conditiile de lucru din fabricile din China, care au impins multi angajati la suicid.

"Directorul Gou si-a pus sperantele si increderea in viitorul economiei americane. In alte cuvinte, daca eu nu eram ales, cu siguranta nu ar fi investit 10 miliarde de dolari”, a declarat presedintele SUA, Donald Trump, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.