Peste 1.000 de broaste testoase au fost eliberate in mare in Thailanda, miercuri, pentru longevitatea regelui Maha Vajiralongkorn, in cadrul unei ceremonii dedicate monarhului, care va implini, vineri, varsta de 65 de ani, informeaza AFP.com.

Sute de elevi din Thailanda si ofiteri de marina au eliberat 1.066 de testoase in mare, la baza marina Sattahip, aflata in provincia Chonburi.

Testoasele sunt considerate a fi simboluri ale longevitatii, multi budisti thailandezi spunand ca eliberarea animalelor captive este o modalitate de a atrage norocul.

”Broastele testoase sunt animale longevive. Daca le eliberam, il va ajuta pe Majestatea Sa sa aiba, de asemenea, o viata lunga”,
a spus Eagarat Promlumpug, un ofiter care se ocupa de conducerea programului marinei de conservare a testoaselor.

Numarul testoaselor eliberate este considerat a fi de bun augur, numarul ”66” depasind cu un an varsta pe care o va implini regele si, astfel, reprezentand speranta longevitatii.

Centrul Marinei Regale Thailandeze de Conservare a Testoaselor colecteaza anual mii de oua de broaste testoase si le cresc inainte de a le elibera in Golful Thailandei.

Zilele de nastere ale membrilor familiei regale sunt sarbatorite cu fast si sunt marcate cu ceremonii religioase in Thailanda, unde monarhia este considerata un stalp al autoritatii morale.

Ziua de nastere a regelui Maha Vajiralongkorn, celebrata pe 28 iulie, a fost declarata sarbatoare nationala de junta aflata la putere, dupa ce regele a ocupat tronul la sfarsitul anului trecut, scrie News.ro.

Tatal regelui, Bhumibol Adulyadej, care a decedat in octombrie 2016, a fost vazut ca un semizeu in timpul domniei sale, care a durat 70 de ani.

Insa, actualul rege al Thailandei, Maha Vajiralongkorn, nu a obtinut inca acelasi nivel de devotament.

Toi membrii familiei regale sunt aparati de critici printr-o lege draconica referitoare la defaimare, din cauza careia mai multe persoane au fost condamnate la zeci de ani de inchisoare si care obliga la autocenzura toate institutiile media din Thailanda.

Citeste si:
Charles al III-lea va fi proclamat oficial Rege al Marii Britanii
Charles al III-lea va fi...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.