Barbatul care a creat panica, miercuri, intr-un avion ce urma sa decoleze de pe Aeroportul Cluj-Napoca este un bistritean in varsta de 44 de ani si a fost retinut, el fiind cercetat in prezent de politistii de frontiera pentru infractiuni pedepsite de Codul Aerian, urmand ca dosarul sa fie preluat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj-Napoca.

Potrivit Politiei de Frontiera Romane, pasagerul care a creat panica, miercuri, intr-un avion ce urma sa decoleze de pe Aeroportul Cluj-Napoca spre Londra este un barbat in varsta de 44 de ani, din Bistrita - Nasaud, caruia i-a fost intrerupta calatoria.

Politistii de frontiera il cerceteaza pentru savarsirea infractiunii de comunicare de informatii false care pun in pericol siguranta zborului, infractiune prevazuta de Codul Aerian.

Barbatul este audiat in prezent, urmand ca in cursul zilei de miercuri sa fie prezentat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj care va continua cercetarile si va lua masurile legale.

La randul sau, directorul Aeroportului International Cluj, David Ciceo, a declarat, miercuri, presei, ca fapta pasagerului este extrem de grava chiar daca afirmatia ar fi fost facutra in gluma si se incadreaza ca infractiune in Codul Aerian.

"Cetateanul respectiv este cercetat de catre Politia de Frontiera, urmeaza sa suporte consecintele, pentru ca este foarte grav. Chiar daca afirmatia este nereala se incadreaza pe Codul Aerian si va trebui sa raspunda conform legii”, a mai spus David Ciceo.

Directorul aeroportului clujean a facut un apel catre pasagerii care calatoresc cu avionul sa aiba grija la afirmatiile facute in aeronava deoarece acestea ar putea atrage masuri severe impotriva lor.

Un avion care trebuia sa decoleze, miercuri dimineata, de pe Aeroportul International Cluj-Napoca cu destinatia Londra a intarziat aproape trei ore dupa ce un pasager a afirmat ca ar avea o bomba in bagajul de cabina, acesta fiind coborat din avion si preluat pentru cercetari de catre organele abilitate. Alarma s-a dovedit falsa.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.