Premierul Mihai Tudose a declarat, marti, ca taxa de solidaritate nu va fi introdusa, sustinand ca ”era prea putin pentru a face ceva si prea mare deranjul”. Tudose a mai spus ca deocamdata Guvernul nu are in vedere alte masuri in ceea ce priveste taxe si impozite.

Intrebat despre simularile facute pentru o eventuala introducere a unei taxe de solidaritate, Mihai Tudose a spus ca ”era prea putin pentru a face ceva si prea mare deranjul”, scrie News.ro.

El a precizat ca deocamdata Guvernul nu are in vedere alte masuri in ceea ce priveste taxe si impozite, nu are in vedere ”nicio masura care sa apese pe bugetul populatiei”.

Premierul a mai spus ca Guvernul incearca sa gaseasca solutii pentru a angaja in Politie absolventii de anul acesta.

Nu pot fi angajati 20.000 de oameni dintr-o data. La rectificare vom vedea ce solutii avem pentru a face angajari. Rectificarea bugetara va fi una pozitiva”, a mai spus Tudose.

Premierul Mihai Tudose declara pe 17 iulie ca, cel mai probabil, Guvernul va introduce o taxa de solidaritate, destinata persoanelor care au castiguri mari si care trebuie sa plateasca in plus la stat pentru ca acesta le-a oferit sansa sa se imbogateasca. El preciza ca se fac simulari, nefiind stabilit un prag, si a sustinut ca taxa nu va fi aplicata daca simularile nu arata ca ea va fi sustenabila.

"Inca se intampla sa se lucreze, sunt simulari. Probabil ca va fi cumva, nu am stabilit inca de la ce prag in sus. (...) Va fi aplicata persoanelor fizice, persoane care castiga foarte mult, care beneficiaza de o multime de lucruri din partea statului si care intelegem ca functioneaza in toata lumea, sa plateasca peste un anumit prag valoric o taxa in plus de solidaritate cu statul, care i-a oferit prilejul sa castige atatia bani", spunea premierul Tudose.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.