Pisica Stubbs, care a fost primar onorific al unui orasel din Alaska incepand din 1997, a murit la varsta de 20 de ani, au anuntat autoritatile locale, citate de CNN.

“A fost un soldat pana in ultima zi a vietii sale. Esti o pisica remarcabila si ne va fi foarte dor de tine”, au anuntat proprietarii lui Stubbs.

Stubbs a servit Talkeetna timp de 20 de ani, iar biroul sau, de la Nagley’s Store, a devenit o destinatie turistica.

Desi nu a avut talentul oratoric tipic unui politician, pisoiul a avut intotdeauna rezultate bune in sondaje. „Peste 75% dintre vizitatori intreaba ‘Unde este primarul?’ sau intra spunand ‘Am o intalnire cu primarul’”, au povestit proprietarii. “Cred ca am auzit aceste doua chestiuni de peste 100 de ori pe zi in primul an”, au adaugat ei.

Cariera lui Stubbs nu a fost, insa, lipsita de controverse sau atacuri. In 2013, el a fost atacat de un caine si a avut nevoie de spitalizare. Insa nici macar un plaman perforat, un stern fracturat si zgarieturile adanci nu l-au tinut departe de indatoririle de primar.

Stubbs a castigat pentru prima data alegerile in 1997, cand oamenii erau nemultumiti de lipsa de candidati buni.

Dupa moartea sa, proprietarii motanului au sugerat ca o alta pisica a lor, Denali, ar putea prelua rolul de primar.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.