Senatorul american John McCain, figura remarcabila a vietii politice americane, sufera de o tumoare canceroasa la creier, a anuntat biroul sau miercuri, informeaza AFP.

John McCain, in varsta de 80 de ani, a fost supus unei interventii chirurgicale vineri pentru scoaterea unui cheag de sange aflat deasupra ochiului stang. Examenele succesive "au aratat o tumoare la creier, cunoscuta sub numele de glioblastom, asociata cu cheagul de sange", a scris Clinica Mayo unde el este tratat in statul Arizona, intr-un comunicat publicat de biroul sau din Senat.

Glioblastomul este o forma de cancer cerebral, scrie AGERPRES.

"Senatorul si familia sa studiaza posibilitatile de tratament", care ar putea include chimioterapie si radioterapia, se precizeaza in comunicat.


Senatorul McCain, care a suferit de melanoame in anii 1990 si 2000, a ramas la sfarsitul saptamanii trecute la domiciliul sau din Arizona si nu a mai fost vazut dupa operatia efectuata vineri.

Absenta sa fortata a redus cu o persoana majoritatea republicana deja subtire in Senat, de 52 la 51 de membri dintr-un total de 100. In Congres, alesii trebuie sa voteze intotdeauna in persoana.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.