Autoritatile britanice au arestat vineri dimineata un adolescent, care este principalul suspect pentru cinci atacuri cu acid petrecute in mai putin de 90 de minute in trei cartiere din estul Londrei. In timpul noptii, un suspect a aruncat substante corozive in fata mai multor persoane, iar unele victime au suferit rani ce ar urma sa le schimbe viata, transmite BBC.

Cele cinci atacuri au avut loc in cartierele Hackneu, Stoke Newington si Islington din estul Londrei.

Primul atac a avut loc in jurul orei locale 22.25 (00.25 ora Romaniei) pe strada Hackney.

Toate victimele au fost transportate la spital, iar cel putin o persoana a suferit rani care ii vor schimba viata. Intre timp, adolescentul este intr-o statie de politie din estul metropolei, fiind retinut sub suspiciunea de vatamare corporala grava si talharie.

Prima victima este un barbat in varsta de 32 de ani, care conducea o motoreta, atunci cand doi tineri pe o motoreta au oprit langa el si i-au acoperit fata cu o substanta coroziva pe strada Hackney.

Apoi, cei doi suspecti i-au furat motoreta victimei si au fugit.

La ora locala 22.49 (00.49 ora Romaniei), un al doilea barbat a fost atacat cu o substanta coroziva in Islington.

Urmatoarele trei atacuri au avut loc pe bulevardul Shoreditch, pe strada Cazenove si pe strada Chatsworth.

Cinci barbati au fost raniti in urma atacurilor cu acid din estul Londrei.

Numarul atacurilor cu acid a crescut dramatic in ultimii ani, de la 261 in 2015 la 458 in 2016, doar in Londra. De la inceputul anului, autoritatile londoneze au inregistrat 119 atacuri cu acid in capitala Marii Britanii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.