Departamentul de Stat al SUA a aprobat o posibila vanzare a unor sisteme antibalistice si antiaeriene de tip Patriot catre Romania. Valoarea acestora se ridica la aproximativ 3,9 miliarde de dolari. 

"Romania va folosi sistemul de rachete Patriot pentru a-si consolida apararea nationala si pentru a descuraja orice amenintare regionala. Tranzactia propusa va spori capacitatile defensive ale fortelor armate romane in fata unei agresiuni si va contribui la protejarea aliatilor din NATO care se antreneaza cu regularitate pe teritoriul Romaniei", a declarat Departamentul de Stat al SUA, potrivit mediafax.ro.

Aceasta posibila vanzare vine in urma deciziei SUA de a desfasura, temporar, sisteme antiaeriene si antibalistice de tip Patriot in Lituania, in cadrul unui exercitiu NATO. In urma cu un an, Rusia a trimis rachete de tip Iskander in enclava Kaliningrad, care se afla la granita cu Polonia si Lituania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.