Google a angajat cel putin cinci firme de avocatura din Bruxelles pentru a se pregati de conflictul cu Comisia Europeana. Aceasta din urma i-a impus o amenda antitrust de 2,4 miliarde de euro. 

Amenda a fost impusa pentru ca Google ar fi favorizat serviciul propriu in rezultatele cautarilor online. Autoritatile ar putea impune o noua amenda record in legatura cu sistemul de operare Android, in timp ce, o a treia investigatie se refera la platforma AdSense for Search, scrie News.ro, citat de stirileprotv.ro.

Google va contesta decizia din iunie a Comisiei Europene si schimbarile in practicile sale de afaceri, cerute de institutia UE.

Printre firmele de avocatura angajate de Google se numara: Cleary Gottlieb, Allen & Overy, Slaughter and May, Garrigues si White & Case.

Decizia luata de Google este "justificata, avand in vedere riscurile la care este expusa", a explicat Ian Giles, partener la firma de avocatura Norton Rose Fulbright.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.