Cancelarul german Angela Merkel a declarat sambata ca intalnirea sa bilaterala cu presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dezvaluit diferendele profunde dintre cei doi aliati NATO, relateaza Reuters.

AFP reaminteste ca in primavara aceasta guvernul de la Berlin nu a premis organizarea unor mitinguri electorale ale diasporei turcesti, inaintea referendumului din Turcia pentru extinderea atributiilor presedintelui. Erdogan a reactionat acuzand autoritatile germane de un comportament comparabil cu nazismul, aminteste Agerpres.

Numeroasele arestari, in ansamblu actiunile Turciei si esecul in a obtine vizite la (baza aeriana – n.r.) Incirlik – toate acestea sunt evolutii care arata diferendele profunde si nu le-am bagat sub pres”, le-a spus Merkel jurnalistilor, dupa summitul G20 de la Hamburg.

Merkel a dat asigurari ca Erdogan si Turcia sunt foarte implicati in summit, iar membrii G20 au recunoscut contributia Turciei in ingrjirea milioane de migranti din Siria si Irak, scrie si News.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.