Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat joi dimineata ca este in favoarea unui sistem comercial bazat pe reguli si transparenta, tocmai pentru a stimula cresterea economica globala. De asemenea, acesta a criticat sanctiunile economice impuse impotriva Moscovei, sustinand ca acestea reprezinta o ”forma ascunsa” de protectionism.

”Sunt convins ca doar relatiile comerciale deshise, bazate pe norme si standarde uniforme, pot stimula cresterea economiei globale si sa sprijine o dezvoltare progresiva a legaturilor interguvernamentale”, a scris presedintele rus intr-un op-ed pentru publicatia germana Handelsblatt, potrivit News.ro.

Putin a acuzat raspandirea protectionismului, sustinand ca acesta devine o norma de comportament.

”Iar sanctiunile, care sunt impuse unilateral si motivate politic, asupra investitiilor, comertului si in special schimbului tehnologic, devin o forma ascunsa de protectionism. In opinia noastra, asemenea sanctiuni nu doar ca nu au nicio perspectiva, dar ele contravin si principiilor de interactiune in interesul tarilor din intreaga lume, care au fost formulate de G20”, a completat Putin.

Rusia este vizata de sanctiunile economice si comerciale europene, impuse pentru prima data in iulie 2014 de catre UE, ca raspuns la anexarea ilegala a Crimeei si la finantarea separatistilor pro-rusi din regiunea Donbas.

De asemenea, americanii au impus la randul lor o serie de sanctiuni economice si diplomatice impotriva Rusiei, atat pentru criza ucraineana, cat si pentru implicarea in alegerile prezidentiale din Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.