Coreea de Nord a lansat marti o racheta balistica, iar aceasta a cazut in Marea Japoniei, a anuntat armata sud-coreeana.

Aceasta ”racheta balistica neidentificata” a fost lansata de la o instalatie din apropiere de Banghyon, in Banghyonul de Nord, o provincie situata in vestul tarii, a anuntat armata sud-coreeana intr-un comunicat, citat de News.ro.

Racheta a cazut in Marea de Est, denumirea coreeana a Marii Japoniei, se arata in comunicat.

Ea ar fi cazut in zona economica exclusiva japoneza, adica la mai putin de 200 de mile marine de coastele Japoniei, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului japonez al Apararii.

Acest tir a avut loc de Ziua Nationala americana si la cateva zile dupa intalnirea de vineri, intre presedintele american Donald Trump si noul presedinte sud-coreean Moon Jae-in, in care cei doi au evocat amenintarea nord-coreeana.

In cursul discutiilor sale, la Washington, cu presedintele sud-coreean, Trump a indemnat la ”o reactie hotarata” in fata regimului nord-coreean. ”Perioada rabdarii strategice fata de regimul nord-coreean a esuat. Sincer, rabdarea s-a terminat”, a declarat Trump.

Regimul de la Phenian a efectuat deja mai multe tiruri de rachete de la alegerea lui Moon Jae-in la Seul, in mai, in pofida faptului ca noul presedinte sud-coreean a spus in mai multe randuri ca intentioneaza sa reia dialogul cu vecinul sau de la nord.

Ultimul test de racheta nord-coreean a avut loc pe 8 iunie, cand a fost trasa o racheta de croaziera de tip sol-mare. De la alegerea lui Moon Jae-in, regimul de la Phenian a efectuat, de asemenea, alte trei tiruri de rachete balistice si un test de racheta de tip sol-aer.

In jurul datei de 22 iunie, Coreea de Nord ar fi testat si un mic motor de racheta, potrivit "38 North", un site de supraveghere. Un oficial american a sugerat ca ar putea sa fie vorba despre o etapa in dezvoltarea unei rachete balistice intercontinentale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.