Un olandez care locuia in nord-estul Spaniei a fost sechestrat timp de 11 zile si drogat de o banda condusa de un roman, care a cerut familiei victimelor o rascumparare de 1,5 milioane de euro, relateaza Le Parisien.

Barbatul, care locuia in statiunea balneara catalana Lloret de Mar, a fost rapit pe 12 iunie de infractorii est-europeni, deghizati in politisti, se arata in comunicatul Politiei Regionale.

Rapitorii si-au asteptat victima in apropiere de locuinta acesteia, l-au lovit, l-au legat la ochi si l-au bagat in portbagajul unei masini, sub amenintarea armei, a povestiti olandezul.

Apoi, ei au sunat-o pe sotia victimei si i-au cerut 1,5 milioane de euro pentru eliberare.

In cele 11 zile in care a fost sechestrat, olandezul a fost in permanenta sedat. Medicamentele i-au fost administrate de presupusul lider al gruparii, un roman care a studiat Medicina la Madrid.

Alertata de familie, politia a identificat rapid rau-facatorii si locul unde era tinut ostaticul – la Casarrubios del Monte, la aproximativ 50 de kilometri sud-est de Madrid.

Sotia ostaticului a stabilit sa le dea rapitorilor banii ceruti pe 22 iunie, in parcarea unui hotel de pe marginea unei autostrazi.

Cu cateva ore inainte, insa, politistii au dat asaltul si l-au eliberat pe olandez. Patru persoane au fost arestate in cursul operatiunii, iar a cincea a doua zi, in urma unor perchezitii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.