Business 3 Iulie 2017 10:36
Focuri de arma au fost trase in fata unei mochei la Avignon, duminica seara, iar opt persoane au fost ranite usor, inclusiv o fata, a anuntat parchetul, care a indepartat o pista terorista, relateaza AFP.

Potrivit primelor marturii culese la fata la locului, cel putin doi barbati au iesit dintr-o masina, catre ora locala 22.30 (23.30, ora Romaniei) in apropierea unei moschei, si au tras, unul cu o pusca de vanatoare, a precizat parchetul, confirmand o informatie La Provence.

Viata niciunuia dintre cei opt raniti nu era in pericol, a precizat parchetul.

”Din ceea ce stim in aceasta seara, moscheea nu era vizata. Faptele s-au petrecut pe strada pe care se afla institutia religioasa, dar fara legatura cu ea”, a dat asigurari parchetul, indepartand o pista terorista.

Martori: patru persoane se aflau la bordul masinii, iar toate purtau cagule

Filiala din Avignon a sectiei de cercetare a Politiei Judiciare din Montpellier a fost insarcinata cu ancheta.

Atacul armat de duminica seara are loc la cateva zile dupa ce un barbat a incercat, joi, sa intre cu o masina in credinciosi la moscheea din Créteil.

Barbatul, un armean in varsta de 43 de ani, a intrat cu masina in bariere si a trecut prin grilajul care apara moscheea cu masina sa cu tractiune integrala, dupa care a tamponat masini ale credinciosilor la iesirea de la rugaciune, fara sa raneasca pe cineva.

Bolnav de schizofrenie, el a fost spitalizat din oficiu. Potrivit unei surse apropiate dosarului, el a facut ”declaratii confuze referindu-se la atentate” jihadiste care s-au soldat cu 239 de morti in Franta incepand din 2015.

Dupa atentatul antimusulman de la Londra, pe 19 iunie, comis de un barbat care a intrat cu masina in credinciosi care ieseau din moscheea din Finsbury Park, soldat cu 11 raniti, comunitatea musulmana franceza s-a simtit la randul ei luata ca tinta, scrie News.ro.

Unii dintre reprezentantii ei au denuntat o ”tentativa de atac” si au cerut puterilor publice franceze sa ”consolideze protectia locurilor de cult”.

Citeste si:
Urmărire ca-n filme în Baia Mare: Alex a gonit 10 kilometri cu...
Urmărire ca-n filme în Baia...

Prefectul Politiei Parisului si-a reiterat consemnele cu privire la vigilenta adresate fortelor de ordine care protejeaza lacasuri de cult musulmane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.