Candidatul SPD, Martin Schulz, lanseaza critici la adresa cancelarului german Angela Merkel, aratand ca nu s-a dovedit prea dura cu presedintele american Donald Trump.

"Cancelarul german a indraznit din cand in cand sa intre in conflict cu presedintele american. Pana acum, ea s-a rezumat la abstract. Uneori, poti sa-i raspunzi unui presedinte cu un 'nu' vehement. I-as putea spune lui Trump: Argumentul tau pentru o inarmare militara, care nu este justificata de nimic, nu este si al nostru", a spus Schulz, potrivit haaretz.com.

Schulz subliniaza ca aceste critici nu o vizeaza doar pe Angela Merkel, ci si pe alti lideri care vor participa la summitul G20 de la Hamburg, noteaza profit.ro, care citeaza News.ro.

"Summitul G20 va fi o ocazie pentru declaratii fara caracter obligatoriu. Guvernele democratice ar trebui sa se intrebe daca vor sa semneze acorduri de consens cu autocrati. In schimb, ele ar putea sa se delimiteze in ceea ce priveste protejarea mediului, migratie si politici de dezvoltare", a adaugat Schulz.

"Trebuie sa le facem concesii lui Trump, lui Erdogan sau lui Putin?". "Nu", sustine Schulz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.