Coreea de Nord a amenintat miercuri ca-i va ”aplica pedeapsa cu moartea” presedintei sud-coreene destituite Park Geun-hye, pe care o acuza ca a urzit un complot in vederea asasinarii liderului Kim Jong-un, relateaza AFP.
Anuntam, acasa si in strainatate, ca ii vom aplica pedeapsa cu moartea tradatoarei Park Geun-hye”, se arata in acest comunicat.

Phenianul a amenintat de asemenea ca-l va ucide pe fostul director al serviciilor de informatii sud-coreene Lee Byung-ho. ”Incepand din acest moment, ei vor putea sa aiba parte de o moarte mizerabila, ca niste caini, oricand, oriunde si in orice fel”, se avertizeaza in comunicat.

Phenianul cere Seulului sa i-i livreze pe Park si Lee, pe care-i acuza de ”terorism de stat infam impotriva magistraturii supreme” a Coreei de Nord.

In mai, Ministerul nord-coreean al Securitatii a anuntat ca a descoperit un complet despre care afirma ca a fost urzit de serviciile secrete americane si sud-coreene cu scopul de a-l asasina pe Kim Jong-un cu ajutorul unei arme biochimice.

Park a fost destituita in decembrie de Adunarea Nationala sud-coreeana, iar imunitatea i-a fost ridicata in martie. Ea a fost incarcerata si este judecata in prezent de 18 capete capete de acuzare, inclusiv coruptie, coercitie si abuz de putere. Ea risca inchisoarea pe viata.

In februarie 2017, fratele vitreg in dizgratie al liderului nord-coreean, Kim Jong-nam, a fost asasinat pe aeroportul de la Kuala Lumpur de doua femei care i-au aruncat pe fata un agent neurotoxic - VX, o versiune extrem de mortala a gazului sarin. Seulul a acuzat imediat Phenianul ca a orchestrat acest asasinat.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.