"Rusia continua consolidarea acestor capacitati pentru a-si apara suveranitatea nationala si pentru a contracara agresorii", a declarat presedintele rus. 

"Doar forte armate puternice si avand mobilitate sunt capabile sa garanteze suveranitatea si integritatea teritoriala a tarii noastre, sa ne protejeze pe noi si aliatii nostri de potentiali agresori, de presiunile si intimidarile celor carora nu le place o Rusie independenta si suverana. In ultimii ani, armata rusa a obtinut progrese considerabile, profesionalismul ofiterilor a crescut, iar acest lucru se observa in operatiunile antiteroriste din Siria.

Intentionam sa consolidam in continuare puterea de atac a armatei, sa operationalizam in mod echilibrat si consistent toate structurile militare in cadrul unor programe si planuri de termen lung, sa imbunatatim calitatea si intensitatea exercitiilor de lupta", a declarat Vladimir Putin, potrivit mediafax.ro.

Armata rusa va actiona in special la frontiera vestica, unde va suplimenta prezenta militara. Anuntul a fost facut de ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, in urma cu cateva zile. Acesta a precizat ca decizia vine ca reactie la actiunile intreprinse de NATO in tarile central si est-europene, printre care se numara si Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.