Uniunea Europeana ar putea amenda Google, pentru ca nu ofera tratament egal competitorilor, in ceea ce priveste rezultatele afisate, favorizandu-si serviciul de cumparaturi. 

Google ar putea primi o amenda in valoare de 2,42 miliarde de euro din partea Uniunii Europene, pentru abuzul de a domina piata motorului de cautare. Autoritatile europene au oferit companiei un termen de 90 de zile pentru a opri aceste activitati ilegale.

Margrethe Vestager, responsabilul cu politica in domeniul concurentei a declarat: "Google a venit cu multe produse si servicii inovatoare, care au facut diferenta in viata noastra. E un lucru bun. Strategia Google pentru serviciul de competitie nu a fost doar de atragere a clientilor, prin incercarea de a face produsul mai bun decat cel al competitorilor, ci si de a abuza de pozitia dominanta pe piata motoarelor de cautare. In acest fel, Google si-a promovat propriul serviciu in rezultatele cautarii, prin inlaturarea competitiei", a declarat Margrethe Vestager, responsabilul cu politica in domeniul concurentei, potrivit theguardian.com.

"Comportamentul Google nu respecta normele Uniunii Europene. Compania a diminuat altor companii sansa de a concura pe merit si de a inova. Si, cel mai important, a negat consumatorilor europeni o alegere reala a serviciilor si beneficiile totale ale inovarii", a adaugat aceasta.

Google neaga acuzatiile si anunta ca pachetele de rezultate ale cautarii sunt afisate intr-un mod care le permite utilizatorilor sa gaseasca ceea ce isi doresc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.