Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer, a avertizat ca dictatorul sirian Bashar al-Assad vrea sa isi extinda puterea in Siria si planuieste un atac cu arme chimice. Acesta a anuntat ca SUA "a identificat posibile pregatiri pentru atacuri chimice, care vor avea drept rezultat un genocid al civililor si copiilor nevinovati"

Sean Spicer a avertizat ca daca Assad "comite o alta crima in masa, el si armata sa vor plati un pret mare". Casa Alba a refuzat sa ofere detalii despre semnalele care arata ca sirienii ar putea fi victimele unui astfel de atac chimic, scrie digi24.ro.

Bashar al-Assad a negat in repetate randuri ca ar fi fost responsabil pentru atacul chimic petrecut in aprilie asupra orasului Khan Sheikhoun, din provinbcia Idlib, controlata de rebeli. Victimele atacului au avut convulsii, s-au sufocat si au avut alte simptome specifice unui atac cu arme chimice, iar imaginile de atunci au facut inconjurul lumii.

La cateva zile dupa atac, presedintele SUA, Donald Trump, a ordonat un atac cu rachete indreptat spre o baza militara a guvernului din Siria, loc de unde se presupune ca a fost condus atacul chimic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.