Cancelarul german Angela Merkel pare ca si-a schimbat pozitia fata de legalizarea casatoriei intre persoane de acelasi sex, relateaza The Associated Press.

Parlamentarii germani ar putea sa abordeze in viitor aceasta problema ca pe o ”problema de constiinta”, ceea ce inseamna ca ei pot vota in baza credintelor lor personale, fara sa tina cont de ceea ce spune platforma partidului.

Odata cu apropierea alegerilor nationale, in septembrie, toate partidele importante si-au exprimat sustinerea fata de casatoria cuplurilor de acelasi sex, mai putin Uniunea Crestin Democrata (CDU, conservatori) a cancelarului si Alianta pentru Germania (AfD, nationalisti).

Potrivit DPA, un vor in baza constiintei ar conduce cel mai probabil la o legalizare a casatoriei intre persoane de acelasi sex.

Cuplurile de acelasi sex pot intra in parteneriate civile din 2001, insa castoria ramane ilegala.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.