Presedintele SUA, Donald Trump, a transmis ”salutari calduroase” musulmanilor, care celebreaza sfarsitul Ramadanului, intr-un context in care administratia sa este criticata pentru intentia de a se distanta de sarbatorirea acestui moment. 

"In numele poporului american, Melania si cu mine le transmitem salutarile noastre sincere musulmanilor care celebreaza Eid al-Fitr. In timpul acestei sarbatori, ne este reamintita importanta milei, compasiunii si bunatatii. Alaturi de musulmanii din intreaga lume, SUA isi reinnoiesc angajamentul de a respecta aceste valori", a precizat Donald Trump, intr-un comunicat de presa, potrivit agerpres.ro.

Casa Alba obisnuia sa celebreze aceasta sarbatoare, ce marcheaza sfarsitul Ramadanului, printr-un dineu sau o receptie, traditie nascuta in anul 1996, in timpul presedintiei lui Bill Clinton.

De data aceasta, secretarul de stat Rex Tillerson ar fi respins solicitarea, venita din partea serviciilor sale de a organiza un asemenea eveniment.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.