Incendiul de la Grenfell Tower, din Londra, a izbucnit de la o combina frigorifica defecta, in timp ce izolatia exterioara nu a trecut de testele de siguranta, a anuntat politia, precizand ca ia in considerare formularea de acuzatii de ucidere, relateaza de BBC News.

Compania ca produce combina frigorifica, un Hotpoint FF175BP, au fost contactata pentru a fi anuntata de situatie, relateaza The Guardian.

Modelul nu era inregistrat ca avand probleme si nici nu a fost rechemat vreodata in fabric.

Ofiterul Fiona McCormack, care supravegheaza ancheta, a anuntat vineri ca incendiul nu a fost declansat voit si ca autoritatile incearca sa stabileasca in prezent de ce a izbucnit atat de usor.

Ofiterii au reusit sa recupere material de izolatie de la Grenfell Tower, care a fost supus la teste de siguranta si nu le-a trecut.

De asemenea, autoritatile au testat placi similare celor folosite la turn si nici acestea nu au obtinut rezultate satisfacatoare.

Anchetatorii urmeaza sa stabileasca in continuare daca folosirea acestor materiale a fost ilegala.

Bilantul oficial al deceselor de la Grenfell Tower este de noua, in timp ce numarul persoanelor presupuse moarte este de 79.

McCormack a precizat ca toate cadavrele intregi din cladire au fost recuperate.

Premierul Theresa May a avertizat ca bilantul victimelor ar putea creste.

Sursa: News.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.