Politia Metropolitana din Tokyo a semnat un contract pentru achizitionarea unui elicopter H215, de tipul celor care vor fi produse si la Ghimbav, devenind astfel primul operator din Japonia al acestui aparat, care va fi livrat in 2020. Politia Metropolitana din Tokyo, care are in prezent o flota de 14 elicoptere, intentioneaza sa isi intareasca capabilitatile prin achizitionarea noului aparat H215.

Noul H215 va fi livrat inaintea Jocurilor Olimpice de Vara 2020 de la Tokyo si va fi utilizat in misiuni care vor include transportul persoanelor si al VIP-urilor, transportul de materiale, precum si misiuni de suport. Elicopterul super-performant este perfect capabil sa acopere intreaga regiune metropolitana Tokyo, inclusiv insulele Izu, dar va fi folosit si la misiuni in restul tarii.

De asemenea, H215 se va alatura flotei de elicoptere H135 si H155 in misiunile zilnice de patrulare si de salvare din zona Tokyo.

Ne onoreaza faptul ca Politia Metropolitana isi reconfirma increderea in noi prin aceasta noua comanda pentru H215 si ne bucura in mod special faptul ca acest elicopter foarte eficient se va alatura celorlalte elicoptere Airbus pentru a sprijini activitatea uneia dintre cele mai mari forte de politie aeriana din lume. Inca si mai important, suntem recunoscatori pentru ocazia pe care o avem de a servi clientul nostru de aproape 30 de ani si pentru anii care vor veni, pentru ca echipa Airbus Helicopters din Japonia continua sa acorde suport integral”, a spus Olivier Tillier, Managing Director Airbus Helicopters Japonia, potrivit un comunicat de presa remis 9am.ro.

Elicopterul bimotor greu H215 face parte din familia elicopterelor Super Puma/ Cougar, recunoscute pentru rata mare de disponibilitate de zbor, pentru performante si pentru costul operational competitiv. Dotat cu tehnologie de ultima ora, elicopterul este disponibil in doua versiuni – una pentru operatiuni multirol si cealalta pentru misiuni utilitare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.