Coreea de Nord a efectuat un nou test al unui motor de racheta, despre care Statele Unite cred ca ar putea fi parte a programului de dezvoltare a unei rachete balistice intercontinentale.

Din cauza naturii secrete a tuturor activitatilor militare nord-coreene, este greu pentru experti sa evalueze cat de aproape este tara de a construi un ICBM.

Testul vine pe fondul tensiunilor tot mai puternice dintre Washington si Phenian, legate de ambitiile nucleare ale statului comunist. Administratia Trump a facut din acest dosar o prioritate.

Situatia a fost agravata si de moartea lui Otto Warmbier, un student american condamnat la munca silnica in Coreea de Nord si repatriat in coma din statul comunist

In pofida condamnarii internationale, Coreea de Nord si-a intensificat testele de rachete, cu scopul de a dezvolta o racheta intercontinentala nucleara, anunta News.ro.

Agentia americana de Informatii in domeniu Apararii a avertizat luna trecuta ca Phenianul se afla pe o calea „inevitabila” pentru a obtine acest lucru.

Secretarul american de Stat Rex Tillerson a indemnat miercuri China sa exercite o mai mare presiune diplomatica asupra Phenianului, „daca vor sa evite o noua escaladare in regiune”.

China este considerata principalul aliat al Coreei de Nord, iar SUA spera ca Beijingul va avea o influenta mai mare asupra statului totalitar pentru a opri atat testele balistice, cat si programul nuclear.

Presedintele american Donald Trump a spus ca ar vrea sa rezolve criza nord-coreeana pe cale diplomatica, dar a avertizat in trecut ca un „conflict major, major” este posibil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.