Acesta considera ca aderarea Turciei la Uniunea Europeana este importanta pentru siguranta Blocului Comunitar si este o decizie avantajoasa atat pentru Ankara, cat si pentru Uniunea Europeana (UE). 

”Apartenenta Turciei la UE nu ar fi doar in beneficiul ei, dar este de o importanta vitala pentru pace si securitatea Europei. Astfel, vrem ca Uniunea Europeana sa aprecieze asta si sa actioneze in consecinta in relatiile cu Turcia”, a afirmat Yildirim in cadrul unei intalniri la Atena cu presedintele Greciei, Prokopis Pavlopoulos.

Premierul turc insista asupra ajutorului pe care tara sa l-a oferit Uniunii Europene, prin actiunile de oprirea fluxului de refugiati, ce se indreptau spre tarile dezvoltate.

Grecia a sprijinit intotdeauna aderarea Turciei la UE, presedintele Pavlopoulos declarand ca Atena "a fost mereu de parere ca Turcia trebuie sa-si gaseasca calea spre Europa", noteaza mediafax.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.