Presedintele SUA, Donald Trump, condamna dur "brutalitatea regimului nord-coreean", dupa ce Otto Warmbier a murit, la scurt timp dupa ce a fost elibera in stare de coma, dintr-o inchisoare din Coreea de Nord. 

"Melania si cu mine transmitem condoleante familiei lui Otto Warmbier, dupa moartea sa timpurie. Nu exista nimic mai tragic pentru un parinte decat sa isi piarda copilul in floarea tineretii. Gandurile noastre se indreapta spre familia si apropiatii lui Otto si spre toti cei care l-au iubit. SUA condamna inca o data brutalitatea regimului nord-coreean", a declarat presedintele SUA prin intermediul unui comunicat, potrivit digi24.ro.

Trump a transmis condoleante familiei si a asigurat ca SUA vor lua masuri impotriva regimului de la Phenian. "Macar l-am adus acasa pe Otto, este alaturi de parintii sai, care se bucura sa il vada, desi era intr-o stare grava. Multe lucruri rele s-au intamplat...este un regim brutal, dar vom fi capabili sa il tinem in frau. Soarta lui Otto ne convinge ca trebuie sa facem tot ce ne sta in putere pentru a preveni ca astfel de tragedii sa se abata asupra oamenilor nevinovati, care cad victime ale unui regim ce nu respecta regulile de baza ale decentei umane", a mai spus Trump.

Reactia SUA vine la scurt timp dupa ce Coreea de Nord a ascuns starea de sanatate in care se afla tanarul american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.