Studentul american Otto Warmbier, care saptamana trecuta a fost eliberat dupa ce a fost tinut in detentie un an si jumatate in Corea de Nord, a murit, a anuntat, luni, familia acestuia. 

Otto Warmbier avea 22 de ani.

"Din pacate, torturile ingrozitoare la care fiul nostru a fost supus in mainile Coreii de Nord ne asigura ca nu era alta iesire decat cea pe care o traim acum", se arata in mesajul transmis de familia tanarului. Aceasta mai spune ca, atunci cand a fost adus acasa, tanarul era incapabil sa vorbeasca, sa vada si sa reactioneze la comenzi verbale, potrivit News.ro.

Otto Warmbier a contractat o forma de botulism, la scurt timp dupa procesul din Coreea de Nord, in martie 2016, si i s-a administrat un somnifer care i-a indus coma. Medicii spuneau ca tanarul a avut pierderi mari de tesut cerebral.

Studentul american a sosit in Statele Unite miercurea trecuta, in coma, dupa un an si jumatate de detentie, el fiind eliberat din motive ”umanitare”.

Tanarul a fost arestat in ianuarie 2016, in Coreea de Nord, in timpul unui voiaj organizat de Anul Nou. Studentul, originar din Cincinnati, a fost condamnat la 15 ani de munca fortata de Curtea Suprema nord-coreeana, dupa ce a marturisit ca a furat un afis cu un slogan politic dintr-un hotel de la Phenian in care era cazat.

Diplomatia americana a indemnat Phenianul sa-l gratieze, apreciind ca aceasta condamnare era extrem de dura, iar eliberarea studentului a avut loc in urma unor intense eforturi diplomatice.

Relatiile dintre Statele Unite si Coreea de Nord au devenit si mai tensionate dupa intrarea in functie a presedintelui Donald Trump, din cauza ambitiilor nucleare nord-coreene, interzise de ONU.

Phenianul a lansat zeci de tiruri de racheta si a facut doua teste nucleare de la inceputul lui 2016, cu obiectivul de a dezvolta o racheta capabila sa loveasca teritoriul american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.