Fortele armatei irakiene ii indeamna pe jihadistii din Mosul sa se predea. Mesajul vine la o zi dupa asaltul final pentru eliberarea de sub controlul ISIS a ultimului bastion major din Irak. 

Militarii irakieni le-au cerut civililor sa ramana in case. Duminica, au fost impartite 500.000 de pliante, semnate de comandantul Rashid Yarallah, care ii anuntau pe locuitori: "incercuirea din toate partile a zonei vechi a orasului Mosul si inceputul asaltului din toate directiile. Stati departe de locurile publice si profitati de orice ocazie de a veni la fortele irakiene pentru a evita sa fiti utilizati drept scuturi umane”.

Cca. 100.000 de civili sunt folositi drept scut uman de catre jihadisti, in zona veche a orasului Mosul, potrivit informatiilor furnizate de ONU, citat de digi24.ro.

„Fortele irakiene sunt pe cale sa puna capat suferintelor voastre. Partile de est si de vest ale Mosul vor fi in curand din nou reunite",
s-a auzit luni din megafoanele vehiculelor militare Humvee ale armatei irakiene, sprijinita de aviatia coalitiei condusa de SUA.

Fortele armatei irakiene si ale politiei federale au lansat un asalt pentru a prelua controlul asupra zonei vechi a orasului Mosul, loc in care s-a regrupat majoritatea jihadistilor. Cucerirea acestei zone le-ar permite fortelor guvernamentale sa controleze in totalitate al doilea oras al Irakului.

Aceasta operatiune este parte integranta a unei vaste ofensive, lansate in urma cu opt luni de catre fortele irakiene, pentru eliberarea orasului Mosul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.