Premierul francez Edouard Philippe urmeaza sa prezinte „in cursul zilei” de luni demisia Guvernului sau, inainte de o „remaniere tehnica”, dupa scrutinul legislativ de duminica, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului de la Paris, Christophe Castaner, citat de AFP.

Premierul isi va prezenta, in orele urmatoare, demisia, asa cum sunt uzantele”, a spus luni Castaner, pentru RTL.

In zilele urmatoare, un nou Guvern va fi format, cred ca sub autoritatea lui Edouard Philippe”, a adaugat purtatorul de cuvant, care a evocat o „remaniere care, cred, nu va fi de amploare, o remaniere tehnica si o confirmare, aceea a lui Edouard Philippe, dupa parerea mea”.

La République en Marche (REM) si aliatul sau, MoDem, au obtinut duminica o majoritate confortabila, de 351 de mandate, in Adunarea Nationala.

In urma cu un an, Emmanuel Macron nu avea nicio sansa de a fi presedinte al Republicii; in urma cu trei luni, nu aveam nicio sansa sa avem o majoritate absoluta si, in urma cu 15 zile, ni se spunea ‘va fi o maree, va fi prea mult’. Un lucru este sigur: avem o majoritate clara, neta, pe care o vrem eficienta”, a comentat Castaner.

Intrebat despre rata record a absenteismului – pest 50% - el a raspuns: „Stiam ca riscul este mare, am constatat acest lucru in seara primului tur de scrutin, chiar daca am notat ca au iesit la vot in special alegatorii La Republique en Marche, care au votat pentru Emmanuel Macon la prezidentiale”.

Anterior, el a admis ca rata mica de participare este un esec al clasei politice si reflect necesitatea de a schimba politica in Franta.

Adevarata victorie nu a fost noaptea trecuta, va fi peste cinci ani, cand chiar vom fi schimbat lucrurile”, a explicat oficialul.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.