Premierul isi va prezenta, in orele urmatoare, demisia, asa cum sunt uzantele”, a spus luni Castaner, pentru RTL.

In zilele urmatoare, un nou Guvern va fi format, cred ca sub autoritatea lui Edouard Philippe”, a adaugat purtatorul de cuvant, care a evocat o „remaniere care, cred, nu va fi de amploare, o remaniere tehnica si o confirmare, aceea a lui Edouard Philippe, dupa parerea mea”.

La République en Marche (REM) si aliatul sau, MoDem, au obtinut duminica o majoritate confortabila, de 351 de mandate, in Adunarea Nationala.

In urma cu un an, Emmanuel Macron nu avea nicio sansa de a fi presedinte al Republicii; in urma cu trei luni, nu aveam nicio sansa sa avem o majoritate absoluta si, in urma cu 15 zile, ni se spunea ‘va fi o maree, va fi prea mult’. Un lucru este sigur: avem o majoritate clara, neta, pe care o vrem eficienta”, a comentat Castaner.

Intrebat despre rata record a absenteismului – pest 50% - el a raspuns: „Stiam ca riscul este mare, am constatat acest lucru in seara primului tur de scrutin, chiar daca am notat ca au iesit la vot in special alegatorii La Republique en Marche, care au votat pentru Emmanuel Macon la prezidentiale”.

Anterior, el a admis ca rata mica de participare este un esec al clasei politice si reflect necesitatea de a schimba politica in Franta.

Adevarata victorie nu a fost noaptea trecuta, va fi peste cinci ani, cand chiar vom fi schimbat lucrurile”, a explicat oficialul.