Un barbat a fost salvat din flacari la aproximativ 12 ore dupa izbucnirea incendiului din Grenfell Tower, Londra, relateaza Daily Mail.

Multi s-au temut ca barbatul de origine asiatica, in varsta de aproximativ 50 de ani, se va numara printre cei morti in incendiu. Persoanele evacuate din cladire, care stateau pe strada, l-au vazut pe barbat incercand sa le atraga atentia serviciilor de interventie in situatii de urgenta fluturand un pulover in fata ferestrei apartamentului sau, de la etajul a XI-lea.

Barbatul a fost salvat in cele din urma la scurt timp dupa ora locala 12 (14 ora Romaniei).

Pe de alta parte, o femeie si-a pierdut doi dintre cei sase copii in timp ce incerca sa scape din blocul in flacari, in timp ce alti locatari si-au aruncat copiii pe geam, in speranta ca acestia vor supravietui, au povestit martori.

"Toata lumea era in stare de soc, toata lumea fugea, tipa. Am vorbit cu o doamna care locuieste la etajul al 21-lea. Are sase copii. A plecat cu toti sase. Cand a coborat, erau numai patru cu ea", a spus un locuitor din bloc, Michael Paramasivan, pentru BBC.

Un alt martor, Tamara, a povestit ca a vazut mai multi oameni incercand sa isi arunce copiii pe geam. “Erau oameni care isi aruncau copiii afara. ‘Salvati-mi copiii, salvati-mi copiii!’”, a povestit ea.

Erau oameni la geamuri: ‘Ajutati-ma, ajutati-ma, ajutati-ma!’. Vedeai focul intrand in casa, in ultima camera in care erau si pur si simplu cuprinzand intregul apartament”, a adaugat ea.

O alta femeie a povestit o mama care se afla etajl al noualea sau al 10-lea si-a aruncat bebelusul pe geama si ca acesta a fost prins de un barbat.

Flacarile au cuprins un bloc cu 27 de etaje din zona Kensington, din vestul Londrei, la numai 15 minute dupa ce un frigider a explodat. Acesta ar putea fi cel mai grav dezastru din istoria Marii Britanii, pe fondul temerilor ca nimeni nu a supravietuit la ultimele trei etaje.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Deocamdata, bilantul victimelor este de sase morti, dar Politia a avertizat ca numarul deceselor ar putea crestere. Zeci de oameni au fost raniti.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.