200 de congresmeni il dau in judecata pe Donald Trump pentru ca ar fi primit plati din partea unor guverne straine.

Cei 200 de democrati din Congres si-au unit fortele pentru a initia un proces impotriva presedintelui SUA. Acesta este acuzat ca ar fi primit plati din partea guvernelor straine, prin intermediul afacerilor sale, dupa ce a fost investit in functie, relateaza BBC News, citat de stirileprotv.ro.

Acestia il acuza pe Trump ca ar fi incalcat o prevedere a Constitutiei, care interzice primirea de daruri, fara aprobarea Congresului american: Presedintele Trump are conflicte de interese in cel putin 25 de tari si se pare ca foloseste Presedintia pentru a-si maximiza profiturile”, a spus reprezentantul John Conyers. Nu facem acest lucru din placere sau pentru partid, ci pentru ca presedintele Trump nu ne-a lasat nicio optiune.”

Casa Alba neaga acuzatiile; purtatorul de cuvant, Sean Spicer, afirmand ca, in spatele acestor procese se poate afla chiar "politica de partid". Departamentul de Justitie a refuzat sa comenteze, dar a avertizat ca este contrar Constitutiei ca cineva sa il dea in judecata pe presedinte, in capacitate privata.

Unul dintre elementele cheie ale acestor acuzatii este International Hotel, care se afla in apropiere de Casa Alba si care a gazduit, pe rand, mai multe oficialitati.

In luna ianuarie a acestui an, ONG-ul Citizens for Responsibility and Ethics in Washington a depus o plangere similara la tribunalul federal din New York.

Chiar daca le-a incredintat fiilor sai controlul asupra afacerilor, Donald Trump continua sa se implice activ in dezvoltare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.