Secretarul american de stat Rex Tillerson a declarat in cadrul Comisiei pentru Relatii Externe a Senatului, ca relatia dintre SUA si Rusia inregistreaza un minim istoric, insa anunta incercarile administratiei de la Washington de a aduce stabilitate in interiorul acestor relatii. 

Proiectul de lege cu privire la impunerea de noi sanctiuni impotriva Rusiei ar putea fi supus la vot chiar in aceasta saptamana. "Avem o plaja larga de probleme dificile cu rusii (...) relatia noastra este la un minim istoric si se deterioreaza in continuare. Obiectivul nostru este sa stabilizam situatia. Lucram in cateva zone indeosebi pentru a vedea daca putem stabili daca exista o baza pentru reinstituirea unui tip de relatie de lucru cu guvernul rus care sa fie in interesul nostru. Sunt in curs eforturi in Siria, mai precis.", a declarat seful Departamentului de Stat.

Potrivit agentiei Reuters, citata de agerpres.ro, senatorii americani au ajuns la un acord in ceea ce priveste impunerea unui nou set de sanctiuni, indreptate impotriva Rusiei. Acestea se leaga, in special, de implicarea in alegerile prezidentiale din SUA, din anul 2016, dar si de anexarea Crimeei in 2014 si sprijinul oferit guvernului din Damas, in razboiul din Siria.

Noile sanctiuni urmeaza sa fie supuse la vot in aceasta saptamana si vor prinde forma unui amendament la o lege, care priveste pedepsirea Iranului. Daca este adoptata, ea va impune sanctiuni suplimentare in industrii precum: cea miniera, metalurgica, transporturilor, feroviara si pentru persoanele gasite vinovate pentru abuzuri impotriva drepturilor omului.

Proiectul de lege cuprinde, de asemenea, acordarea asistentei pentru intarirea institutiilor democratice si combatterea dezinformarii, in acele tari europene care ar putea fi influentate de "agresiunea rusa".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.