Noi imagini cu Omran Daqneesh, baietelul care a devenit simbolul razboiului din Siria, au aparut pe retelele de socializare.

Anul trecut, fotografia lui Omran, ranit in urma unui bombardament asupra orasului Alep, facea inconjurul lumii, considerata marturia-simbol a infernului sirian, scrie Digi24.ro.

Noile imagini au fost postate de catre o jurnalista, Kinana Allouche, angajata unei televiziuni fidele regimului Bashar al-Assad. Practic, aceasta este prima aparitie publica a lui Omran dupa ce a fost scos dintre daramaturile unei cladiri, in urma unui raid aerian al fortelor guvernamentale.


Tatal baietelului i-a povestit jurnalistei ca a refuzat ofertele de a-si parasi tara, venite din partea unor partide care ar cauta sa aduca prejudicii de imagine fortelor armate ale regimului Assad, relateaza cotidianul The Guardian. Barbatul a mai declarat ca a decis sa schimbe numele fiului sau si tunsoarea, pentru ca baiatul sa nu poata fi recunoscut de persoane care vor sa il rapeasca, aducand in discutie si faptul ca anumite grupari rebele ar fi incercat sa il intimideze.

Jurnalitsii britanici noteaza ca este neclara intentia din spatele interviului oferit de tatal lui Omran, daca a fost sau nu fortat sa faca aceste declaratii. The Guardian aminteste ca guvernul sirian a derulat anterior campanii de dezinformare, promitandu-le beneficii civilor stramutati in schimbul acuzatiilor aduse gruparilor care lupta impotriva lui Bashar al-Assad.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.