Incepand cu data de 1 octombrie 2017, Austria interzice purtarea valului islamic. Masura este parte integranta a "legii integrarii", votata de Parlamentul de la Viena in luna mai. Aceasta vine ca o reactie la tendinta de crestere a popularitatii partidelor de extrema dreapta. 

Desi a promulgat legea care interzice purtarea valului islamic in spatiile publice, presedintele austriac Alexander Van der Bellen considera ca "nu este o lege buna". Interdictia functioneaza deja in tari precum: Franta, Belgia, Bulgaria si anumite regiuni din Elvetia.

"Aderam la principiul unei societati deschise, ceea ce presupune o comunicare deschisa", a explicat la prezentarea proiectului coalitia la putere in Austria, respectiv social-democratii din SPOe si conservatorii din OeVP, potrivit agerpres.ro.

Aceeasi lege presupune si alte obligatii pentru refugiati si pentru cei care solicita azil. Acestia sunt nevoiti sa semneze un contract de integrare, care ii obliga sa participe la cursuri de limba si educatie civica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.