Presedintele american Donald Trump a avertizat Iranul ca cei care sustin terorismul risca sa fie victime ale sale, dupa atacurile de miercuri, de la Teheran. Republica islamica a calificat declaratiile drept “dezgustatoare”, relateaza AFP. Intre timp, autoritatile au anuntat ca atentatorii au fost cetateni iranieni care s-au alaturat Statului Islamic.

“Subliniem ca statele care sprijina terorismul risca sa devina victime ale raului pe care il sustin”, a afirmat Trump intr-un scrut comunicat in care a subliniat ca se roaga pentru “victimele nevinovate” ale atacurilor de la Teheran, revendicate de Statul Islamic.

“Comunicat Casei Albe este dezgustator (…), in conditiile in care iranienii se confrunta cu teroarea sustinuta de clientii americanilor”, a scris seful diplomatiei iraniene, Mohammad Javad Zarif, pe Twitter.

Intre timp, comandantul adjunct al Consiliului Suprem National de Securitate, Reza Seifollahi, a declarat la un post de televiziune ca atacatorii “au aderat la ISIS dintr-un numar de regiuni din Iran”.

Gardienii Revolutiei, armata de elita a regimului iranian, au acuzat miercuri Statele Unite si Arabia Saudita de faptul ca sunt ”implicate” in atentatele de la Teheran, soldate cu 13 morti si zeci de raniti.

Barbati inarmati si kamikaze au atacat miercuri Parlamentul si mausoleul imamului Khomeiny, la Teheran, omorand 12 persoane - primele atentate revendicate de gruparea Statul Islamic in aceasta tara, scrie News.ro.

Comise aproape simultan, atacurile de miercuri dimineata au durat cateva ore, iar ”fortele de ordine detin controlul asupra situatiei”, a anuntat Ministerul de Interne intr-un comunicat, precizand ca toti atacatorii au fost ucisi. Alte cinci persoane au fost retinute in legatura cu atacul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.