Presedintele american Donald Trump a anuntat retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice. Ce consecinte vor surveni in urma acestei decizii.

Deon Terbalanche, directorul Departamentului pentru cercetare atmosferica si mediu din cadrul Organizatiei Mondiale de Meteorologie, sustine ca o asemenea decizie ar putea determina o crestere suplimentara a temperaturii cu 0,3 grade Celsius. El a aratat ca nu se pot face estimari, caci emisiile de gaze cu efect de sera care vor fi produse de SUA in urmatorii ani sunt greu de cuantificat, scrie digi24.ro, care citeaza News.ro.

De asemenea, Johannes Cullmann, directorul Departamentului pentru clima si apa din cadrul Organizatiei Mondiale de Meteorologie, a declarat ca "devine dificila atingerea acestui obiectiv, cu sau fara Statele Unite".

Acordul de la Paris, semnat de SUA si alte 187 de tari, este menit sa tina cresterea temperaturii globale “mult sub” 2 grade Celsius fata de nivelul preindustrial. Numai Siria si Niacaragua nu au semnat acordul.

Donald Trump a anuntat joi ca SUA se retrag din Acordul de la Paris, atragand critici din partea comunitatii internationale si a unor companii importante.

“Nu vrem ca alti lideri si alte tari sa mai rada de noi. Si nu o vor mai face”, a insistat Trump. “Aceleasi tari care ne cer sa ramanem in Acord sunt tarile care au costat impreuna America mii de miliarde de dolari prin practici comerciale dure si, in multe cazuri, prin contributii laxe la aliantia noastra militara cruciala”, a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.