Omar, un motan din rasa Maine Coon in varsta de trei ani, este probabil cea mai lunga pisica lume, masurand 1,20 metri si cantarind 14 kilograme.

Omar avea aceeasi dimensiune cu ceilalti pisoi atunci cand a fost luat acasa de catre stapana sa, Stephy Hirst, din Melbourne, in 2013, insa in prezent situatia este complet schimbata, scrie AGERPRES.

Dupa ce Omar a devenit faimos pe internet, Hirst sustine ca a fost contactata de reprezentantii Cartii Recordurilor pentru a le trimite dimensiunile felinei. Actualul detinator al recordului este tot un Maine Coon, cu o lungime de 1,18 metri din Wakefield, West Yorkshire.

In urma cu doua saptamani Stephy i-a creat lui Omar un cont pe retelele de socializare, iar fotografiile cu acesta au fost distribuite pe contul Cats of Instagram de peste 270.000 de ori. De atunci, felina a aparut in principalele ziare australiene si la televiziunea nationala.

Happy to have some nice autumn weather again so I can go outside!!

A post shared by Omar the Maine Coon (@omar_mainecoon) on


Omar se scoala de obicei la ora 05:00, mananca hrana uscata la micul dejun, se joaca in curte, doarme pe trambulina, iar seara mananca carne de cangur.

In timpul noptii, pentru ca felina tinde sa ocupe prea mult loc in pat, Stephy incuie usa dormitorului cu cheia, asa ca motanul, altfel talentat sa deschida usi si sertare, ramane pe afara, mai scrie sursa citata.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.