Fostul presedinte ale Statelor Unite si sotia sa, Michelle, au platit 8,1 milioane de dolari pe o proprietate pe care o inchiriasera intr-un cartier rezidential exclusivist din Washingston, scrie New York Times.

In luna mai a anului trecut, sotii Obama au decis sa inchirieze proprietatea de 2.500 de metri patrati - un conac in stilul Tudor, aflat in cartierul Kolorama din Washingston, unde locuiesc numerosi diplomati, politicieni si chiar spioni.

In ultimele luni, in zona s-au mutat Ivanka Trump, fiica presedintelui in exercitiu al SUA, si sotul ei, Jared Kushner, si secretarul de stat Rex W. Tillerson.

Familia Obama a cumparat casa cu noua dormitoare printr-o companie pe care o detin. Propietatea a apartinut lui Joe Lockhart, fost secretar de presa al lui Bill Clinton, care se afla acum la conducerea departamentului de comunicare al National Football League, scrie News.ro.

Vanzarea a fost confirmata de Kevin Lewis, purtatorul de cuvant al lui Barack Obama. ”Avand in vedere ca presedintele si doamna Obama vor sta in Washington cel putin inca doi ani si jumatate, a avut sens pentru ei sa cumpere o casa, decat sa continue sa o inchirieze”, a spus Lewis.

Proprietatea se afla la 3 kilometri distanta de Casa Alba

”Este vorba despre o cifra mare. S-a vandut in 2014 pentru 5,3 milioane de dolari”, a spus Maxwell Rabin, broker al TTR Sotheby’s International Realty.

Barack si Michele Obama au calatorit mult in ultima perioada si, fara a-i mentiona numele, in vizitele lor au facut referire la politicile lui Donald Trump. Saptamana trecuta, Barack Obama a fost intampinat calduros de cancelarul german Angela Merkel, in timpul vizitei la Berlin, spre deosebire de primirea distanta a lui Donald Trump de catre liderii europeni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.