Kim Jong-Un a participat la proiectul de lansare a rachetei balistice, care a fost proiectata sa aterizeze in mare. Testele au ca scop contracararea agresiunii americane. 

Coreea de Nord anunta succesul testului balistic, realizat cu o zi in urma. Acesta il incurajeaza pe liderul de la Phenian, Kim Jong-Un sa formuleze o amenintare voalata la adresa tuturor celor care ii contesta autoritatea si regimul.

Coreea de Sud a afirmat, luni, că această rachetă de tip Scud a parcurs 450 de kilometri, iar Japonia a anuntat ulterior ca a cazut in zona sa economică exclusiva, care se întinde pana la 200 de mile marine (370 de kilometri) de coastele sale.

Kim Jong-Un anunta dezvoltarea de arme noi, deosebit de puternice, produse in etape multiple. Acestea sunt parte integranta a programului de aparare a Coreei de Nord, in fata Statelor Unite. Phenianul acuza in mod regulat Statele Unite ale Americii de agresiuni şi provocari, pentru exercitiile militare comune cu Seulul, noteaza digi24.ro.

Expertii remarca o crestere a ritmului aplicarii testelor, intr-un efort continuu de a dezvolta o racheta capabilă să lovească teritoriul american. Testul a avut loc la doar cateva ore dupa ce Donald Trump a stabilit o noua serie de sanctiuni la adresa regimului de la Phenian, la summitul G7. Departamentul de aparare al lui Donald Trump efectueaza primele teste de interceptare a rachetelor de tip balistic, personalizate.

"Cand vestea recentei noastre victorii va fi anuntata, iancheii se vor teme iar gangsterii armatei-marioneta a Coreei de Sud se vor descuraja. Vrem sa le trimitem un cadou mai mare iancheilor ", a declarat liderul de la Phenian, care a cerut dezvoltarea de arme strategice mai puternice.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.