Macron acuza mass-media din Rusia de propaganda mincinoasa. Putin reactioneaza indiferent la acuzatiile presedintelui francez. 

Noul presedinte al Frantei, Emmanuel Macron, il acuza pe Putin de propaganda mincinoasa, reclamand comportamentul postului Russia Today si al agentiei Sputnik, ambele finanate de Kremlin.

Potrivit declaratiilor noului presedinte francez, agentii de influenta rusi au raspandit stiri false despre acesta si despre campania electorala desfasurata in Franta, actionand asemenea unor organe de influenta, de tip propagandistic.

Am avut intotdeauna relatii exemplare cu jurnalistii straini, dar trebuie sa fie jurnalisti. Atunci cand organe de presa raspandesc contra-adevaruri defaimatoare, nu mai sunt jurnalisti, sunt organe de influenta. Russia Today si Sputnik au fost organe de influenta in aceasta campanie care, in mai multe randuri, au raspandit stiri false despre mine si despre campania mea. Vom spune lucrurilor pe nume. In realitate Russia Today si Sputnik nu s-au comportat ca organe de presa si jurnalisti, ci ca niste organe de influenta, de propaganda si de propaganda mincinoasa, nici mai mult si nici mai putin”, a declarat Macron, potrivit stirileprotv.ro.

Cum a raspuns Putin la acuzatiile aduse

Presedintele rus nu a parut afectat de aceste declaratii, insistand ca nu au la baza argumente valide. De asemenea, insista ca vizita
lui Marine Le Pen in Rusia nu a avut ca obiectiv influentarea votului.

Macron vrea consolidarea parteneriatului cu Rusia si sustine ca va lupta impotriva terorismului din Siria

Printre altele, conferinta de presa sustinuta pe 29 mai, la Versailles, presedintele francez isi afirma dorinta consolidarii parteneriatului cu Rusia. Principala preocupare a acestuia vizeaza situatia din Siria.

Vreau, dincolo de munca pe care o efectuam in cadrul coalitiei, sa ne putem consolida parteneriatul cu Rusia. In ceea ce priveste Siria, am amintit care ne sunt prioritatile si cred ca putem, pe aceasta cale, sa cooperam. in orice caz aceasta este dorinta mea, in urmatoarele saptamani. Prioritatea noastra absoluta este lupta impotriva terorismului si eradicarea gruparilor teroriste, dar mai ales a Daesh”,(acronomul arab al gruparii jihadiste Statul Islamic). Acesta este firul director al actiunii noastre in Siria, a adaugat Macron, care a convenit impreuna cu Vladimir Putin sa se creeze ”un grup de lucru” franco-rus in lupta impotriva terorismului.

Citeste si:
Conferința națională tineri cu scleroză multiplă 2023
Conferința națională tineri...

Macron a pledat totodata pentru o tranzitie democratica in Siria, ”dar pastrand un stat sirian”, deoarece, in regiune, ”statele esuate reprezinta o
amenintare la adresa democratiilor noastre”. El a apreciat ca este necesar ”sa se discute cu toate partile” in dosarul sirian, ”inclusiv reprezentanti ai lui Bashar al-Assad”, notand, ca raspuns la o intrebare, ca ”pana acum” redeschiderea Ambasadei Frantei la Damasc nu reprezinta o prioritate.
Seful statului francez a mai avertizat ca Franta va fi ”atenta” la evacuarile umanitare in regiune, noteaza Agerpres.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.