Dupa declararea a cinci diplomati rusi "persoane non grata" de catre autoritatile moldovene, presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reactionat dur sustinand ca este vorba despre un gest "revoltator", scrie digi24.ro.

"Guvernarea a comis un gest revoltator in raport cu partenerul nostru strategic Federatia Rusa.
Astazi i-a cerut ambasadorului ca 5 diplomati rusi sa paraseasca teritoriul Republicii Moldova in decurs de 72 de ore.

Ma declar profund indignat de aceasta ostilitate afisata a diplomatiei moldovenesti si o condamn in mod categoric.

Inteleg ca eurounionistii sunt deranjati de succesul inregistrat de Presedintie in ultimele luni si au decis sa recurga la provocari directe, cu riscul sa afecteze grav relatiile modo-ruse.

Inteleg de asemenea ca aceasta e probabil o comanda care vine din Occident, poate de peste ocean, din partea celor care sunt ingrijorati ca intre Presedintia de la Chisinau si Kremlin in sfirsit s-a creat un dialog constructiv si eficient.

Dar atentionez cu toata responsabilitatea aceasta guvernare ca ea a acceptat sa se implice in jocuri geopolitice deosebit de periculoase ale Bruxelles-ului si ale Washington-ului in regiune. Jocuri ale structurii militare NATO.

Nu cred ca isi da seama cu ce pret face acest lucru si in ce situatie dificila si riscanta poate pune tara si poporul. Au facut un gest urit, care nu va trece fara consecinte negative", a scris Igor Dodon pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.