Mii de moscoviti au protestat duminica in sud-vestul capitalei ruse, fata de planurile Guvernului de a muta milioane de cetateni din blocuri sovietice nesigure, insa numarul manifestantilor a scazut fata de mitingurile precedente, relateaza Reuters.
Potrivit unui martor citat de agentia internationala, aproximativ 5.000 de oameni au participat la cel mai recent miting, comparativ cu 60.000 la un protest din 14 mai.

Politia a estimat numarul participantilor la protestul de acum saptamani la 8.000, dar estimarea sa a acoperit o zona restransa.

Proiectul de lege propus de Guvern propune mutarea unor moscoviti in apartamente moderne, insa oamenii se tem ca nu vor avea drept de proprietate asupra noilor locuinte, dupa ce autoritatile locale au provocat anul trecut nemultumire cand au demolat numeroase chioscuri.

In plus, cei vizati sunt ingrijorati in legatura cu pozitia si calitatea noilor blocuri, in legatura cu lipsa infrastructurii si faptul ca noile cladiri construite in locul blocurilor lor vor distruge aspectul istoric al capitalei ruse.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.