Compania britanica British Airways a anuntat ca toate cursele de pe aeroporturile din Londra vor fi anulate pe tot parcursul zilei de sambata. Problemele la sistemul informatic de la  afecteaza pasagerii companiei de pe mai multe aeroporturi din lume, printre care Hong Kong, Roma, Praga, Milano, Stockholm sau Malaga, relateaza BBC News. 

Toate zborurile programate azi pe principalele doua aeroporturi din Londra au fost anulate dupa ce o defectiune a pus la pamant tot sistemul informatic al companiei.

Compania si-a cerut scuze si a dat asigurari ca “lucreaza pentru a rezolva problema”.

Deocamdata nu exista nicio dovada care sa sugereze ca problema a fost provocata de un atac informatic, a dat asigurari grupul de transport aerian, potrivit News.ro.

Primele speculatii legate de cauza acestei defectiuni uriase au mers catre un posibil atac cibernetic precum cel de acum doua saptamani care a paralizat sistemul sanitar din Marea Britanie. Totusi conducerea companiei aeriene spune ca nu exista indicii care sa confirme aceasta ipoteza. Principalul sindicat al angajatilor British Airways are o alta varianta. Sistemul computerizat ar fi avut de suferit dupa ce anul trecut intretinerea lui a fost transferata unei firme IT din India, scrie site-ul Digi24.ro.

Toti pasagerii afectati de aceasta problema - care vine in primul week-end al vacantei scolare in Regatul Unit - vor putea sa isi reprogrameze zborul sau sa primeasca banii pe bilet inapoi.

Haos pe aeroporturile din Londra

Defectiunea in sistemul IT a provocat haos pe aeroporturile din Londra, unde oamenii au postat fotografii cu cozi pentru a iesi din terminale, dar si la ghiseele de informatii. Pasagerii s-au plans ca au stat la cozi timp de peste trei ore numai pentru a iesi din aeroportul Heathrow.

Compania britanica a avut o singura cursa sambata intre aeroportul Otopeni si Londra, care a plecat la timp, in cursul diminetii.

Defectiunea in sistemul IT al companiei aeriene British Airways a aparut sambata dimineata, iar de atunci toate zborurile din Marea Britanie ale companiei au inceput sa acumuleze intirzieri.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.