Gruparea Galatasary Istanbul a decis, sambata, sa schimbe numele stadionului, pana acum denumit Türk Telekom Arena, dupa ce presedintele Recep Tayyip Erdogan a ordonat ca de la denumirea complexelor sportive din tara sa fie scos "arena", informeaza presa internationala.

Sursa mentionata, citand Hurriyet Daily News, a precizat ca membrii Consiliului Director al clubului turc au decis retragerea cuvantului "arena" din denumirea stadionului, care oficial se numea Complexul Sportiv Ali Sami Yen-Türk Telekom Arena.

Ali Sami Yen (1886-1951) a fost primul presedinte al clubului din Istanbul, iar de luni Galatasaray va avea o incinta cu denumirea Türk Telekom Stadium.

Recep Tayyip Erdogan a anuntat, vineri, ca a dat instructiuni ca niciun club din tara sa nu aiba un stadion cu denumirea "arena".

"Nu sunt de acord cu denumirea de arena. Stiti ce se intampla acolo, nu? Oamenii erau omorati in lupte cu animale", a explicat Erdogan, referindu-se la amfiteatrele romane.

Ordinul lui Erdogan afecteaza si echipa Besiktas, care in prezent joaca pe Vodafone Arena. De asemenea, echipa de baschet Fenerbahce joaca pe Ulker Sports Arena.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.