Creatoarea de moda Laura Biagiotti a murit vineri, la Roma, la varsta de 73 de ani, dupa ce in urma cu doua zile a suferit un stop cardiac, informeaza AFP.

Anuntul decesului Laurei Biagiotti, supranumita de ziarul New York Times ”regina casmirului”, a fost facut de compania sa pe Twitter.

”Multumesc pentru tot, draga mea mama. Vom fi impreuna mereu”, a scris pe aceeasi platforma de socializare fiica ei, Lavinia, vicepresedinta grupului Biagiotti.

Decesul a survenit cu putin inainte de ora locala 03.00, dupa ce medicii au declarat ca se afla in moarte cerebrala cu cateva ore inainte.

Laura Biagiotti a fost una dintre primele creatoare de moda care au organizat prezentari de moda in urma cu aproape 30 de ani in China si figureaza intre primii designeri italieni care si-au prezentat creatiile in fosta Uniune Sovietica.

Intr-un interviu acordat in 2015, cu ocazia implinirii a 50 de ani de cariera, Biagiotti a marturisit ca multumita acestor experiente a inteles puterea pe care o are moda in a schimba societati.

Creatoarea de moda si-a inceput cariera la Roma in 1965, in atelierul mamei sale, Delia, cu care a inceput sa colaboreze cu mari firme, printre care Alitalia, Roberto Capucci si Rocco Barocco.

In 1972, a lansat la Florenta prima colectie cu numele ”Laura Biagiotti”. Impreuna cu Gianfranco Ferrè si Ottavio Missoni, a hotarat sa se mute de la Florenta la Milano. Din 1980, ea traia intr-un castel de secol al XI-lea in apropierea capitalei Italiei.

Laura Biagiotti a finantat restaurarea mai multor edificii istorice din Italia si, in fiecare an, a lansat peste 70 de colectii vestimentare si de accesorii.

Grupul Biagiotti se mandreste cu faptul ca foloseste aproximativ 50.000 de kilograme de casmir pe an pentru articolele sale.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.