Tejika, o leoaica din Parcul Natural Nahargarh din Rajasthan, India invata sa aiba grija de cei cinci pui pe care i-a nascut recent uitandu-se la filme documentare proiectate pe un ecran instalat in cusca sa de specialistii in fauna salbatica.

Angajatii parcului au decis sa ii monteze leoaicei filme documentare in cusca dupa ce sora acesteia a omorat din greseala un pui pe care il nascuse. Femela a luat puiul in gura si l-a strapuns cu coltii, iar animalul a murit pe loc.

Pentru ca Tejika sa aiba grija de puii ei si sa nu ii ucida, cei de la parcul natural au decis sa ii arate, prin intermediul unor filme documentare, cum sa ii creasca, scrie Digi24.ro. Imaginile s-au concentrat pe modul in care felinele mari isi transporta puii in gura fara sa ii raneasca.

Leoaica nu a fost interesata la inceput de imagini, dar dupa cateva zile a inceput sa le priveasca cu atentie.

Initiativa pare sa fi dat rezultate deoarece, pana acum, Tejika s-a dovedit a fi o mama mai buna decat sora ei.

"Nu stim ce impact au avut asupra ei filmele documentare, insa se descurca mai bine decat sora ei din Machia".

Cele doua femele de leu asiatic au fost salvate de la un circ si nu s-au mai aflat in postura de mame.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.